Rachel van Charante, tekstschrijver Lochem en auteur. Rachel van Charante is freelance tekstschrijver in Gelderland.

Ik ben Rachel van Charante, auteur en freelance tekstschrijver. Als auteur schrijf ik historische romans en ben ik verbonden aan Xander Uitgevers. Als tekstschrijver is het mijn missie om jouw bedrijf door middel van steengoede content een podium te bieden. Van webteksten tot blogs en achtergrondartikelen: ik schrijf teksten in alle soorten en maten, maar ze hebben één doel: jouw onderneming op positieve wijze in de schijnwerpers zetten. 


Over mij in een notendop: een resultaatgerichte creatieveling met een niet-lullen-maar-poetsen-instelling en een grote liefde voor tekst en verhalen. Er is één ding waarvan ik net zoveel energie krijg als van het schrijven van fictie. En dat is om jouw onderneming in de spotlights te zetten met steengoede content. Daar zet ik me voor de volle 100% voor in, alsof jouw onderneming de mijne is. 

 

En verder? Ik woon (met m'n twee katten) in Lochem, in de Achterhoek. In mijn vrije tijd zie ik graag wat van de wereld en geniet ik van lekker eten met een goed glas wijn. Ik ben een echte storyjunk: ultieme ontspanning vind ik door me te verliezen in een goed verhaal; een mooi boek, spannende film of een Netflixserie. Verder lees ik nog steeds het liefst papieren boeken en hou ik me graag bezig met geschiedenis, psychologie, crime en interieur. 

 

Natuurlijk kan ik je alles over mezelf vertellen, maar onze samenwerking draait om jou. Om jouw bedrijf, jouw klanten, jouw wensen en om jouw (ondernemers)verhaal. Wil je meer weten? Stuur me dan even een berichtje of een connectieverzoek op social media. Ik kom graag met je in contact!

 

Greets,

Ik studeerde Vastgoed & Makelaardij en koos in eerste instantie voor een carrière als beleidsadviseur in de vastgoedsector, voor ik besloot me te gaan richten op mijn állergrootste liefde: schrijven.

Sinds 2013 houd ik me bezig met het schrijven van teksten voor websites, social media, beleidsnota's en (andere) vormen van tekstuele (klant)communicatie, en sinds 2020 doe ik dit op freelancebasis.

De afgelopen jaren rondde ik diverse opleidingen en trainingen af op het gebied van communicatie, copywriting, SEO (zoekmachineoptimalisatie) en storytelling. 

Ik moest mezelf even knijpen, maar binnen twee weken na het indienen van mijn manuscript bij drie verschillende uitgevers, lieten zij alledrie weten mijn debuut Het schuilhuis te willen uitgeven. In april '20 tekende ik een boekcontract bij Xander Uitgevers

Binnen acht maanden na de release waren er van Het schuilhuis 15.000 exemplaren verkocht en inmiddels heeft het boek de sticker 'bestseller'. Op dit moment werk ik aan mijn vierde boek.

Mijn missie? Om jouw bedrijf (online of offline) met steengoede content in de spotlights te zetten bij jouw ideale klant.

Samengevat: een nuchtere, creatieve, ambitieuze, klunzige en tikje (*schraapt keel) perfectionistische Bourgondiër uit Twente, die zichzelf niet te serieus neemt. Ik beschik over een flinke dosis inlevingsvermogen en een grote liefde voor taal, tekst en verhalen.

Ik blijf me graag ontwikkelen, zowel binnen mijn vakgebied als daarbuiten en heb interesse in anderen en in wat mensen drijft. 

Mijn ouders vonden het een goed idee om me een Engelse naam te geven die je op z'n Hollands uitspreekt: als Raa-gel. In de praktijk blijkt de uitspraak van die twee lettergrepen best lastig te zijn en wordt mijn naam vaak op z'n Engels uitgesproken. Luister ik ook naar. ;-)

Ik hou van de Italiaanse keuken en ik word gelukkig van een leuke stedentrip. New York City is favoriet!

Ik ben een beetje allergisch voor kantoortaal. Je kent het wel, nietszeggende frasen als ergens een ei over leggen of ergens een plasje over doen. (Als visueel ingesteld mens zie ik al voor me hoe collega X zijn broek laat zakken.) Je neemt gewoon een beslissing. Punt. :-)

Hoewel ik goed ben met taal en tekst, ben ik dramatisch slecht met cijfers. Noemen ze dyscalculie: een soort dyslexie met getallen.

Favoriete schrijvers: Marion Pauw, Saskia Noort, Esther Verhoef en Chevy Stevens.


Ben je benieuwd hoe het er achter de schermen tijdens het schrijfproces aan toe gaat? Volg me dan op Instagram, waar ik je meeneem in het schrijfproces en mijn dagelijks leven. Ik kom graag met je in contact!


Wil je meer info over een van mijn diensten? Of heb je een van mijn boeken gelezen en wil je me laten weten wat je ervan vond? Mail naar post@rachelvancharante.nl of stuur een bericht via het contactformulier. Een berichtje via social media kan natuurlijk ook. Ik neem zo snel mogelijk maar uiterlijk binnen 48 uur contact met je op. Tot gauw!