Copywriter Lochem

Copywriter Gelderland

Copywriter Twente

Copywriter Achterhoek


Over Rachel


Ik ben een echte storyjunk.  Ontspanning vind ik door me te verliezen in een goed verhaal: een film, een Netflix-serie of een spannend boek. Maar het creëren van verhalen, daarvan gaat mijn hart sneller kloppen. Jou meevoeren naar een andere wereld, de tijd laten vergeten en een moment van ontspanning bieden. Dat is de kracht van een goed verhaal, en dat is wat ik wil bereiken met schrijven. Die liefde voor taal, schrijven en verhalen zet ik in om boeken te schrijven, maar ook voor jou, als ondernemer. Of het nu gaat om het schrijven van een goede webtekst of het redigeren van een nieuwsbrief: jouw verhaal is bij mij in goede handen. 

 

Vanaf het moment dat ik kón lezen en schrijven, deed ik vrijwel niets anders meer.  Toch verdween het schrijven een aantal jaren later naar de achtergrond: ik koos voor een baan als beleidsadviseur in de vastgoedsector. Leuk en uitdagend - en zijdelings werd er ook geschreven - maar weinig creatief. Wel bleef ik schrijfklussen naar me toe trekken. Ook volgde ik diverse schrijf- en communicatiecursussen. Niet omdat ik het direct nodig had in mijn werk, maar omdat ik het leuk vond en omdat ik me nou eenmaal graag blijf ontwikkelen.

 

Het tekenen van een boekcontract met Xander Uitgevers in april 2020 gaf me het laatste zetje: ik besloot het roer om te gooien en te gaan doen waar ik het meest gelukkig van word: schrijven. Sinds januari 2021 is Schrijfstudio Rachel van Charante een feit. Naast het schrijven van boeken ben ik er voor het schrijven en redigeren van jouw teksten.

 

Greets,


Copywriter Lochem

Copywriter Gelderland

Copywriter Twente

Copywriter AchterhoekDe droge feiten

  • Ik studeerde Vastgoed & Makelaardij en koos in eerste instantie voor een carrière als beleidsadviseur in de vastgoedsector, voor ik het roer in 2020 omgooide.
  • De afgelopen jaren rondde ik diverse opleidingen en trainingen af op het gebied van communicatie, copywriting, SEO (zoekmachineoptimalisatie) en storytelling. 
  • In april 2020 tekende ik een boekcontract bij Karakter Uitgevers. Het fictiefonds van Karakter werd in juni 2020 overgenomen door Xander Uitgevers, waardoor ook mijn boek straks onder de paraplu van deze mooie uitgeverij uitkomt. Xander Uitgevers is ook wel bekend als uitgever van Lucinda Riley (Zeven Zussen-reeks) en thrillerauteur Kiki van Dijk.
  • En wist je dat Het schuilhuis eerst Schaduwvlinder zou gaan heten? Gaandeweg het schrijfproces is besloten dat Het Schuilhuis toch passender is.

Andere weetjes

  • Kenmerken: creatief, ondernemend, oplossingsgericht, nuchter en betrokken. En perfectionistisch. ;-)
  • Ik hou van de Italiaanse keuken en ik word enorm blij van een leuke stedentrip. New York City is favoriet!
  • Hoewel ik realistisch ingesteld ben, geloof ik ook dat je met hard werken en een gezonde dosis doorzettingsvermogen bíjna alles kunt bereiken. Dreams don't work, unless you do.
  • Favoriete schrijvers: Marion Pauw, Saskia Noort, Nicci French en Chevy Stevens. En last but not least: Esther Verhoef. Een woordkunstenaar pur sang.
  • Mijn handen gaan jeuken van taalfouten als: 'zowiezo', 'me boek' en 'ik ben groter als jij'. Als ik er een zie wil ik 'm SOWIESO verbeteren. ;-) 
  • Ik ben goed met taal en tekst, maar dramatisch slecht met cijfers. Noemen ze dyscalculie.


Copywriter Lochem

Copywriter Gelderland

Copywriter Twente

Copywriter Achterhoek


Onze samenwerking draait om jou.

Natuurlijk kan ik je alles over mezelf vertellen, maar onze samenwerking draait om jou. Om jouw wensen, om jouw bedrijf. Om jouw brandstory en om jouw klanten. Ben je op zoek naar een scherpe blik om de door jou geschreven teksten aan een taalcheck te onderwerpen? Kun je hulp gebruiken bij het creëren van pakkende content of heb je behoefte aan een sparringpartner, bijvoorbeeld om je manuscript een duw in de goede richting te geven? I've got your back. Stuur me een berichtje voor een (virtuele) kop koffie of een vrijblijvende offerte.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Copywriter Lochem

Copywriter Gelderland

Copywriter Twente

Copywriter Achterhoek
Copywriter Lochem

Copywriter Gelderland

Copywriter Twente

Copywriter Achterhoek


Let's connect!

Check ook mijn social media kanalen, waar je een kijkje kunt nemen behind the scenes tijdens het schrijfproces. Let's connect!


SCHRIJFSTUDIO

CONTACTGEGEVENS

Rachel van Charante

(06) 18 02 33 01

KvK-nummer:

80684335

 

BTW-nummer:

NL003474738B37


Tekstschrijver Lochem

tekstschrijver Lochem

tekstschrijver Lochem

tekstschrijver Lochem

tekstschrijver Gelderland

tekstschrijver Gelderland

tekstschrijver Gelderland

Tekstschrijver Gelderland

tekstschrijver Gelderland

tekstschrijver Twente

tekstschrijver Twente

tekstschrijver Twente