Boeken

Als auteur ben ik verbonden aan Xander Uitgevers, waar zowel mijn eerste als mijn tweede roman verschenen zijn. Mijn boeken zijn een mix van historie, romantiek en een thrillerachtige spanning. Historische romans, maar met een actueel tintje door een verhaallijn in tegenwoordige tijd. Op dit moment werk ik aan mijn derde roman, die in september 2023 in de boekhandels zal liggen. 

 

Niets missen van het laatste schrijfnieuws? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief, check het laatste nieuws of volg de ontwikkelingen via Instagram.

 

Het grachtenhuis

1942, Lochem. Heleen woont tijdelijk bij haar ouders op de boerderij, nadat haar verloofde is omgekomen aan het front. Ze kan echter niet wachten om terug te keren naar Amsterdam, waar ze haar leven had opgebouwd. Als ze de kans krijgt om als secretaresse voor een belangrijk advocatenkantoor in de hoofdstad te gaan werken, grijpt ze die met beide handen aan.

 

Maar algauw komt ze erachter dat haar baas in dienst is van het Duitse Rijk. Heleen besluit het werk van haar superieuren te saboteren om zo Amsterdamse Joden, waaronder haar beste vriendin Esther, te behoeden voor deportatie. Terwijl ze zich in het hol van de leeuw bevindt, grenzen vervagen en Heleen niemand meer écht kan vertrouwen, moet ze cruciale keuzes maken om de mensen van wie ze houdt te redden.

 

Het grachtenhuis is een spannende oorlogsroman met thrillerelementen, die zich ook deels in tegenwoordige tijd afspeelt.


Het schuilhuis

Lochem, 1944. De Tweede Wereldoorlog is in volle gang. De 18-jarige Victoria van Coevorden wordt door haar ouders vanwege grote financiële problemen aangespoord om te trouwen met haar steenrijke jeugdvriend Robert.

 

Dan stort er een Engels gevechtsvliegtuig neer achter Victoria's familielandhuis. De piloot overleeft de crash en Victoria biedt aan hem te helpen. In de gevaarlijke weken die volgen moet ze hem verborgen houden voor Robert en haar familie. Maar Robert houdt iets voor haar achter, en zodra Victoria dat ontdekt smeedt ze een plan waarvan ze de tragische gevolgen nog niet kan overzien.

 

Het schuilhuis is een oorlogsroman met thrillerelementen, die zich deels in tegenwoordige tijd afspeelt.