Boeken

Als auteur ben ik verbonden aan Xander Uitgevers, waar zowel mijn eerste als mijn tweede roman verschenen zijn. Mijn boeken zijn een mix van historie, romantiek en een thrillerachtige spanning. Historische romans, maar altijd met een actueel tintje.

Het grachtenhuis

1942, Lochem. Heleen woont tijdelijk bij haar ouders op de boerderij, nadat haar verloofde is omgekomen aan het front. Ze kan echter niet wachten om terug te keren naar Amsterdam, waar ze haar leven had opgebouwd. Als ze de kans krijgt om als secretaresse voor een belangrijk advocatenkantoor in de hoofdstad te gaan werken, grijpt ze die met beide handen aan.

 

Maar algauw komt ze erachter dat haar baas in dienst is van het Duitse Rijk. Terwijl ze zich in het hol van de leeuw bevindt, besluit Heleen het werk van haar superieuren te saboteren om zo Amsterdamse Joden, waaronder haar goede vriendin Esther, te behoeden van deportatie.

 


hET SCHUILHUIS

Lochem, 1944. De Tweede Wereldoorlog is in volle gang. De 18-jarige Victoria van Coevorden wordt door haar ouders vanwege grote financiële problemen aangespoord om te trouwen met haar steenrijke jeugdvriend Robert. Dan stort er een Engels gevechtsvliegtuig neer achter Victoria's familielandhuis. De piloot overleeft de crash en Victoria biedt aan hem te helpen. In de gevaarlijke weken die volgen moet ze hem verborgen houden voor Robert en haar familie. Maar Robert houdt iets voor haar achter, en zodra Victoria dat ontdekt smeedt ze een plan waarvan ze de tragische gevolgen nog niet kan overzien.